Gedroogd fruit kopen

Noten

Omdat ik op zoek was naar een gezonder tussendoortje, wilde ik graag eens gedroogd fruit kopen. Op de markt bij de notenkraam hebben ze niet alleen verschillende soorten noten, maar ook allerlei soorten gedroogd fruit, dus dat wilde ik proberen.

Assortiment

In de kraam hadden ze gedroogde vruchten, zoals abrikozen, pruimen en mango en blokjes van gedroogde papaya, ananas en gember. Omdat ik op zoek was naar een gezonder tussendoortje, heb ik gekozen voor gedroogde abrikoos en mango. Dit was namelijk volgens de marktkoopman niet extra gezoet, dus dit leek me gezonder dat de blokjes gedroogd fruit, die wel gezoet zijn. Als “guilty pleasure” heb ik ook nog bananenchips meegenomen. Ondanks dat deze wel gezoet zijn en er vet (kokosolie) is toegevoegd, kon ik deze niet laten liggen.

Noten

Smaak

Eenmaal thuis heb ik uiteraard alles geprobeerd. Alles was lekker, de mango was mijn favoriet. De mango-smaak is veel sterker dan bij een verse mango en dat is erg lekker. Ik moest uitkijken, dat ik niet alles in een keer opat, zo lekker was het. Wil jij ook eens gedroogd fruit kopen? Kijk dan hier op de website of bij de notenkraam op je lokale markt.