Een vrouw bloemen geven

Droogbloemen

Als een man een vrouw bloemen geeft, zal ze dat nooit vergeten. Ze zal de herinnering aan dat moment zó gedetailleerd in haar brein opslaan, dat het bijna lijkt alsof haar hele leven om dat specifieke moment draait. Ze zal die herinnering voor de rest van haar leven koesteren en eraan terugdenken als ze oud en versleten is. Al is het één enkele roos, zijn de bloemen zelf geplukt of zijn het droogbloemen, het maakt allemaal niet uit. Wat wel uitmaakt is dat ze dat voor altijd zal onthouden.

Wij mannen begrijpen dat niet

Dat is wat vrouwen altijd tegen ons zeggen, maar wij mannen begrijpen daar helemaal niets van. Waarom vinden die vrouwen dat toch zo belangrijk? Is het de geur, de kleur of is het iets heel anders dat wij niet waar kunnen nemen? Ik snap niet waarom je iets in je huis zou willen nemen waar je niets aan hebt en dat alleen maar in de weg staat. Om nog niet te spreken over al die bladeren die van de bloemen af vallen wanneer ze er al een tijdje staan. Ik zou daar nooit van mijn leven aan willen beginnen.

Blindelings advies opvolgen

Maarja, als ik zelf een meisje blij wil maken en vrouwen zeggen dat ik haar bloemen moet geven, dan doe ik dat gewoon. Dan vertrouw ik er maar blindelings op dat zij het wel zullen weten. Want als iemand iets over vrouwen weet, is het de vrouw zelf. Dat begrijpt zelfs een kind.

Zo had een goede vriend van mij laatst een boeket droogbloemen voor zijn vriendin gekocht. “Ze sprak de rest van de week alleen nog maar over hoe geweldig ze dat vond”, zei hij tegen mij. Als je het mij vraagt moet dat dan wel het mooiste cadeau zijn dat je een vrouw kunt geven.